Bedrijfsdiensten

Hoe maak je je keuken schoon?

 

VVE schoonmaak

Dus de “schone toonbank” van uw kookgelegenheid krijgt echt betekenis; het betekent dat alles wat u tot op dat punt in uw achterkeuken hebt gekregen, schoon is en vol zit met de spullen die het probleem in de eerste plaats hebben veroorzaakt. Het kan een tijdje duren om terug te gaan naar de “werkende orde”, maar een goed uitgevoerd management programma is goed voor het personeel, de gezinnen van het personeel, en de gezondheid van uw bedrijf, ook.

In het geval van de balie van uw wachtkamer zal alles wat u hebt gedaan om hem schoon te maken zijn portret ergens anders vinden, waar het waarschijnlijk een welkom voor een nieuw familielid zal zijn, of misschien een reiziger die terugkeert naar een warme, vriendelijke plaats om te wonen en nooit meer ontmoet te worden.

De andere kant van het verhaal zijn de stukjes van de puzzel die iedereen aangaan: het moreel van de werknemers. Laten we zeggen dat u een probleem hebt met een werknemer die recht op het aanrecht staat, maar u hebt geen tijd om het schoon te maken. Uw personeel doet er te lang over om de rekening te betalen. De werknemer was niet op de klok en je had de brutaliteit om zijn eerste plek in te nemen tijdens “trichalling shift” toezicht. Als uw personeel de keuken niet schoonmaakt, is dat tijdig en is er een probleem. Gewoonlijk worden dit soort problemen geconstateerd tijdens de eerste aftekening van Keukendienst wingspect B en C. Maar als je terugkomt van de lunch en een drankje en sigaretten rookt, komt “doe me een plezier” ter sprake en dat doe je dan ook.

Terug naar het hoofdpunt. Huiselijk en netjes vuil maken zet de toon voor de mensen en de vergaderzaal. Maar schoon blijven is niet iets wat het personeel voor u kan doen; u moet het zelf zijn. Nog een vuile tafel of versleten servetten zijn een weerspiegeling van uw gebrek aan aandacht voor waarom u aan het schoonmaken bent. U moet weten dat wanneer een medewerker ijverig is in het schoonmaken van zijn of haar specifieke ruimte, de totale werkruimte schoner wordt: goede hygiƫne heeft een positief effect, en het derde paar ogen in de ruimte ziet alleen goede voedselresten op schone borden op het aanrecht. Dit betekent dat vaak een extra werknemer in de ruimte een plan zou maken om de ruimte echt te verbeteren wanneer hij of zij daar aanwezig is, en in feite, als hij of zij het schoonmaken van de ruimte uitstelt en vermijdt, wordt de hele ruimte nog schraler. Iemand moet er op toezien, en het personeel laten weten dat u het initiatief opmerkt.

Bieden is even belangrijk, want het is de eerste aanrechtverklaring die betrekking heeft op de mensen die op de wachtlijst staan, nieuwer dan u. Wat u ook kunt doen is een schoonmaakagenda schrijven voor de volgende keer. Misschien begrijpen de mensen alles en vertel je ze wanneer je boekhoudteams boven, normaal, of EHBO-teams boven/onder hen aan het werk hebt om hun eten klaar en schoon te krijgen. Je vertelt ze wanneer je de kamer gaat schoonmaken. U kunt er ook af en toe naar verwijzen en illustreren welke verbeteringen u hebt aangebracht op basis van de ladder van verantwoordelijkheden.